Oldal hozzáadása a kedvencekhez... Facebook profilom RSS Csatorna Ugrás a VírusEllen oldalra... Ugrás a vtsoftware.hu-ra...

Sütik, Dobos torta; Pudingos lapocskák; Kuglóf kenyérgépben

2012. május 15. 15:06 - Megtekintve: 0x
Enicsmmel sütöttünk pár sütit máma' :D
Íme a receptek és pár kép...
Megsütöttünk kenyérgépben egy kuglófot.
Szép és finomságos lett... de meló, az szinte semmi sem volt vele.

Kuglóf recept:
Hozzávalók:
„- 1 mérőpohár tej (kb. 3 dl)
- 4 tojás sárgája (ezt a tejjel jól elkeverem)
- 50 dkg liszt (sima és rétes)
- 10 dkg vaj (kissé olvasztott)
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dkg élesztő (ez fontos, hogy ne legyen több, mert kifut)”


Elkészítés:
„Ez a sorrend a berakásnál is. Édeskenyér-program (2,5 óra)
Áztatott mazsolát is rakhatunk az első dagasztás után.
Ha megsült, kiveszem, fél deci langyos tejben egy evőkanál porcukrot elkeverek, és ezzel meglocsolom. Ettől lesz foszlós és fényes. Nagyon finom.”


A hozzávalók sorrendje a gépbe rakás sorrendje is.
Az alaprecept az "Édeskenyér-program-ot (2,5 óra)" írja, de nekünk a gépünk ilyet nem tud.
Ezért a "Tészta" program-mal megkelesztettük a sütit, majd a "Sütés" programmal megsütöttük.
A Tészta program nálunk 6-os, 1:50 perces, a Sütés program a 8-as, 1:00 órás.
A mazsolát mi kihagytuk. :)
Nem kentük meg a tetejét, mert az valamilyen úton módon el lett felejtve.
Bár 3 süti közben...

Kép róla:


A mai nap terméséhez hozzátartozik egy tál Pudingos Lapocska is.
Ez egy rém egyszerű süti, semmi extra. Kb. 30 perc alatt meg is voltunk vele.

Pudingos Lapocskák recept:
Hozzávalók:
„- 25 dkg puha Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 10 dkg pudingpor; vaníliás, vagy csokoládés”


Elkészítés:
„A puha Ramát, a cukrot, vaníliás cukrot alaposan kikeverjük.
Hozzáadjuk az átszitált lisztet és pudingport.
A tésztából kisebb dió nagyságú golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy villával rányomunk.
180-200 fokon 10-12 percig sütjük, világos maradjon a vaníliás. Rácson hagyjuk kihűlni.
Az 5 dkg csokipudingból hiányzó mennyiséget kakaóporral pótoltam ki.
Megfeleztem a hozzávalókat, külön két tálban géppel kevertem ki a tésztákat, felét csokisra, felét vaníliásra.”


Az alapreceptben a leírt hozzávalók meg vannak felezve, mi ugyan ezt csináltuk meg kétszer, nem ezt feleztük el.

Kép róla:


Dobos Torta: Forrás: oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-8kycr8.hu.html
Hozzávalók:
„Töltelék:
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vanilincukor
- 100 ml víz
- 25 dkg lágyvaj vagy margarin
- 5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
Tészta:
- 10 tojásfehérje
- 5 dkg cukor
- 10 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 tasak vanilincukor
- Egy kevés reszelt citromhéj
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál citromlé
- 20 dkg liszt”


Elkészítés:
„A cukrot és a vanilincukrot vízbe tesszük, felforraljuk, és a kb. két percig főzzük.
A margarint és az átszitált kakaót egy másik keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel jól elkeverjük.
A fenti cukorszirupot lassanként hozzáöntjük.
A még folyékon krémet a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára, amíg kenhetővé válik.

A hat sütőpapír mindegyikére egy-egy 28 cm sugarú kört rajzolunk a sütőforma segítségével.
A tojásfehérjét 50 dkg cukorral egy nagy keverőedényben keményre felverjük.
A tojássárgáját egy másik jó nagy keverőedényben ~1 percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük.
A 25 dkg cukrot, a vanilincukrot, a citromhéjat összekeverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, majd az egészet még egy percig verjük.
Végül a vizet és a citromlevet is hozzáadjuk.

A tojásfehérje habot a tojássárgája-masszához adjuk, a lisztet rászitáljuk és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük.
Sütőpapíronként 7-7 evőkanál tésztát a körforma közepére teszünk, ezt egyenletesen elsimítjuk.
A sütőpapírt óvatosan tepsibe tesszük és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A megsült tortalapokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, a sütőpapírokat csak ezután vesszük le óvatosan.
Az első tortalap tetejét vékonyan, kb. egy evőkanál krémmel megkenjük, majd rátesszük a következő lapot, és így tovább, de az utolsó lapot nem.
A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát.”


Kép róla:


A "tisztelt nagyérdemű" véleménye - azaz aki megkóstolta - mindannyian dícsérték.
Egyszerű kis receptek, fincsa sütik...

Hozzászólások:

Új hozzászólás...

Neved:
e-Mail címed:
Hozzászólásod:
pocketsize
pocketsize
pocketsize
pocketsize