Oldal hozzáadása a kedvencekhez... Facebook profilom RSS Csatorna Ugrás a VírusEllen oldalra... Ugrás a vtsoftware.hu-ra...

Fanta szelet

2013. október 27. 13:35 - Megtekintve: 0x
Ismét egy finom süteményt gyártottunk egy délután...
Megint kedvünk szottyant egy kis édességre, így a netről szerzett recept alaján összedobtuk a "Fanta szeletet".

Egy oltári finom, de mégis hihetetlenül egyszerű kis sütiről van szól.
Olcsó, egyszerű és mennyeien finom :)

Íme egy kép:


Ínycsiklandó nem igaz?
Nosza itt a receptje:

Hozzávalók
Tészta
- 6 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
Krém
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 35 dkg túró
Mázhoz
- 2 csomag vaníliás főzéshez való pudingpor
- 7 dl szénsavas Fanta üdítő
- 4 evőkanál cukor

Elkészítése
Tészta
„A hozzávalókat összekeverjük és előmelegített sütőben megsütjük.”
Mi légkeveréses elektromos sütőben 200°C-on sütjük.

Krém
„A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a túrót is hozzákeverjük, majd a krémet rásimítjuk a kihűlt tésztára.”
Ha a margarint és a cukrot nem verjük habosra, nehezebb elkeverni a túrót vele, de gondot nem igazán okozott.
Viszont a tésztát érdemes tényleg kihűteni, mert elfolyik rajta a krém és a széle nem lesz olyan szép.


Máz
„A két csomag pudingport elkeverjük a cukorral, majd az üdítőt apránként hozzáadva sűrűre főzzük.
Kissé lehűtve a krém tetejére simítjuk.”

A máz akkor van kész, ha "átlátszónak" néz ki a tálban.
Nem szabad a mázzat sokáig hűlni, ugyanis nagyon gyorsan megkeményedik.
Ahhoz, hogy szépen el lehessen simítani, egyengetni a tészta tetején, akkor kell elkezdeni rátenni a krémre mikor levettük a tűzről.
Viszont nagyon óvatosan kell csinálni, mert a túl meleg máz átolvaszthatja a krémet így belesüllyedhet. Kisebb adagonként kell rátenni.


„Hidegre tesszük, másnap mikorra összedermed, összeérik, kellemes édesség.
Figyeljünk rá, hogy akkora tepsiben süssük ki a tésztát, hogy még utána a tetejére még ráférjen a túrós massza és a fantás máz is!”

Ez utóbbi tényleg fontos. :)

Hozzászólások:

Új hozzászólás...

Neved:
e-Mail címed:
Hozzászólásod: