Oldal hozzáadása a kedvencekhez... Facebook profilom RSS Csatorna Ugrás a VírusEllen oldalra... Ugrás a vtsoftware.hu-ra...

Hogy hova el nem rejtenek egy alkatrészt...

2009. április 18. 01:21 - Megtekintve: 0x
A notimban ugye alapból 1Gb RAM volt, haveroméban 2Gb, na mondom akkor inkább én is veszek RAM-ot, felturbózom egy kicsit a masinát :D
Vettem is egy 2Gb-set, beteszem, szuper. Gyors mint állat' Szinte repül a gép.
Eddig meg is volnék. De mivel ugye a gép 4Gb memóriát "vesz be" adatlap szerint, gondoltam egyszer veszek majd még egyet.
De itt a bökkenő, hogy az első memóriát be lehet tenni a "szervíznyíláson" keresztül. Rákérdeztem, nem viszi el a garit...

--- --- --- ---
...bár szervízbe nem nagyon adnám szinte semmi pénzért, eltérek a témától de leírom.

Rákérdeztem még mikor megvettem, hogy hogy is zajlik a garanciális javítás.
Elküldik Budapestre, az 3-4 nap. Elszórakoznak vele általában 2-3 hetet, aztán visszaküldik ami még 3-4 nap. Tehát ha beadom szervízbe akkor majdnem egy hónapig tart. Már e miatt sem adnám be!
De a másik, rengeteg embertől hallom, a net is tele van vele, hogy beadja szervízbe avval, hogy pl. nem töltődik a notija.
Elküldi, megvan a várakozás, visszakapja, és utána nem működik az opikai meghajtó, lassú a gép, stb. Tehát a szervíz több kárt csinál mint hasznot. Úgyhogy ha lenne is vele valami, akkor 100-szor is meggondolnám, hogy beadom-e szervízbe.
--- --- --- ---

Haverom notijában úgy vannak elhelyezve a RAM-ok mint általában, az egyik alul, a másik felette egy kicsit elcsúsztatva. Ez így egyszerű is.
De nálam az én gépemben nem így van, nekem egy foglalat van a RAM-nak.
Néztem, néztem hol lehet a másik, aztán eszembe jutott, hogy egy Ős régi Toshiba notiban - aminek pár alkatrészét elküldtem egy embernek mert Ő felújította a sajátját, retro feeling :D - az alaplapra volt integrálva a RAM. Lehetett betenni, de az alap memória az integrált volt, tehát nem lehetett kicserélni, csak bővíteni.
Viszont az jutott eszembe, hogy ezt a notit - a Fujit - több féle kiadásban árulják/gyártják - adatalap szerint is - tehát nem hinném, hogy csinálnak több féle alaplapot, az nem érné meg nekik, inkább az alkatrészt változtatják.

És, hogy derült ki, hogy mégis 2 RAM fér bele?
Gondoltam kitakarítom, mert cica van a házban, van kis por is - de rumli nincs! :D - tehát macskaszőr és por. Ez a nagy gépet eléggé betelíti, gondolom a noti is szííívja magába.
Hát igazam lett mint utólag kiderült, a billentyűzet is eléggé koszos volt. (nem eszek fölötte nem is szabad :D bár 50ml-ig vízálló olyan értelemben, hogy az egész billentyűzet egy kis tálcácskán van)
Gondoltam kikapom és így ki tudom takarítani teljesen.
Kiszedem és láss csodát OTT VAN A RAM A BILLENTYŰZET ALATT. Van mit kicserélni, nem olyan soká lesz 4Gb RAM az enyémben is.

Hát én majd' elájultam. Így összetömöríteni egy számítógépet, hát valami óriási.
Úgyhogy megint tanultam valamit :D
Egyes alkatrészek olyan helyen vannak elrejtve amire az életben nem gondolnánk...

Hozzászólások:

Új hozzászólás...

Neved:
e-Mail címed:
Hozzászólásod:
pocketsize
pocketsize
pocketsize
pocketsize